Трима изтъкнати съдови хирурзи от Отделението по съдова хирургия на Пълмед –

...
Трима изтъкнати съдови хирурзи от Отделението по съдова хирургия на Пълмед –
Коментари Харесай

Водещи съдови хирурзи от „Пълмед” ще преглеждат безплатно за проблеми с вените

Трима изтъкнати съдови хирурзи от Отделението по съдова хирургия на „ Пълмед ” – Пловдив се включват в самодейността „ Вземи краката си в ръце интензивно “, чиято стратегия, наред  с други събития, предвижда безплатни профилактични съвещания за навременното диагностициране на хроничната венозна болест.

Кампанията, чието пето издание се организира тази година, се реализира още веднъж от Българското национално сдружение по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология (БНДСЕХА) със съдействието на сайта .
-->
На 15, 19, 20, 21, 22 и 27 юни  в „ Пълмед ” гратис ще преглеждат д-р Николай Михайлов, шеф на Отделението по съдова хирургия в медицинския комплекс, и сътрудниците му доктор Петър Славов и доктор Неделчо Атанасов.  Записването на часове за обзор започва от 20 май на сайта .

„ Сред рисковите фактори за развиване на хроничната венозна болест са наследствената предразположеност, обездвижването, наднорменото тегло, методът на живот и работа, а при дамите от значително значение са бременностите и техният брой, наред с други фактори ”, показа доктор Михайлов, които преди 8 години прекъсна кариерата си в огромна болница в английската столица и се върна да работи в родния си град.

Той акцентира, че за всички съдови болести е от голяма значимост ранното им разкриване и своевременното започване на профилактика или лекуване, в случай че е належащо такова.

Организаторите на акцията „ Вземи краката си в ръце интензивно “ съобщават, че за 5 години над 4000 души от цялата страна са се възползвали от безплатните профилактични прегледи. Само през предходната година са прегледани над 1500 души или с 20% повече от миналата година, а диагностицираните с хронична венозна болест са с 15% повече спрямо 2021г.

Същата информация демонстрира, че 61% от прегледаните са със признаци на хронична венозна болест с история от 1 до 5 години, а 50% въобще не са се лекували медикаментозно. Повод за паника е констатацията, че се следи подмладяване на болестта, като нараства делът на хората на по-млада и междинна възраст, диагностицирани в началните стадии на заболяването. Благодарение на акцията от ден на ден хора схващат, че ранната диагностика и съответното лекуване имат голямо значение за понижаване на риска от градация и затруднения на това публикувано заболяване.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР